Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

sobota 5. mája 2012

Krbové kachle

Krbové kachle nielenže dotvárajú príjemnú atmosféru, ale predovšetkým predstavujú najlacnejší spôsob, ako vykúriť akúkoľvek miestnosť, rodinný dom, chatu či zimnú záhradu. Určite oceníte tiež nezávislosť na dodávkach tepla, plynu alebo elektrickej energie.

Že sa Vám predstava klasického otvoreného krbu pozdáva viac? Funkčnosť a praktickosť je jednoznačne na strane krbov, alebo krbových kachlí. Zatiaľ čo tepelná účinnosť krbu je zhruba 15%, u jeho zdatnejšieho konkurenta môže dosiahnuť až 85%. Krbové kachle sú navyše nenáročné na priestor, ľahko sa inštalujú a nevyžadujú stavebné úpravy. Stačí prístup ku komínu a nehorľavá podložka. Pri krbových kachliach taktiež odpadávajú starosti s nedostatočným prívodom vzduchu do krbu, ktorý znamená horšie spaľovanie a viac dymu.

Čo je dôležité pri výbere krbových kachlí:
Veľkosť priestoru, ktorý chcete vykúriť (v m³)
Ťah komína (zmeria kominár)
Priemer dymovodu (t.j. otvor do steny) - vyberajte len kvalitné dymovody
Tepelnú stratu objektu


Klasické krbové kachle
Zásadnou výhodou pri klasických krbových kachliach je dvojplášťová plechová konštrukcia, vďaka ktorej začínajú hriať okamžite po rozkúrení. Moderné krbové kachle majú široký rozsah tepelného výkonu, čo umožňuje ich všestranné využitie.

Klasické krbové kachle s výmenníkom
Umožňujú pripojenie k tak existujúcim, ako aj k novým vykurovacím telesám (radiátorov), prípadne zásobníkového ohrievača vody. Výmenník však je možné kedykoľvek vybrať a nahradiť zátkou, čo je výhodné v prípade odpojenia od vykurovacieho systému. Niektoré modely kachlí disponujú terciárnym spaľovaním. To znamená, že špeciálne trysky okysličia zvyškové horľavé plyny, ktoré by inak odišli so splodinami bez využitia. Takto sa zvyšuje účinnosť spaľovania a vy ušetríte za palivo.

Kachľové krbové pece
Tie bodujú hneď z dvoch dôvodov – svojim vzhľadom nadväzujú na tradičné kachľové pece, ktoré sú už po storočia ozdobou a dominantou štýlových miestností a zároveň majú mimoriadnu schopnosť akumulovať teplo, ktoré z nich sála ešte dlho po vyhasnutí ohňa. Navyše sú vďaka tradičnej ručnej výrobe kachlí vždy jedinečným originálom.

Krbové stavebnice a krbové vložky
Ponúka sa taktiež ďalšia možnosť, vybudovať si vlastný krb z jednoduchého súboru dielov – krbovej stavebnice. Tá obsahuje krbovú vložku a krbovú obostavbu so základnou povrchovou úpravou, ktorú si pomocou bežných interiérových farieb "vyladíte" presne podľa vašich predstáv. Ak máte záujem o obostavbu klasickú, vyberiete si zo samostatných krbových zložiek.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára