Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

nedeľa 15. mája 2011

Univerzálna nabíjačka


Dosť bolo káblov v stolíkoch! Medzinárodná telekomunikačná únia (ITU) pracuje na štandarte univerzálnej nabíjačke. Bude zameraná nielen na telefóny, ale aj na MP3/MP4 prehrávače, tablety, kamery, bezdrôtové slúchadlá, GPS a iné zariadenia. Výsledkom bude, že tieto produkty nebudú musieť byť dodávané s ich vlastnou nabíjačkou. Medzi firmy, ktoré sa zaviazali podporovať zariadenia na univerzálnu nabíjačku patrí väčšina mobilných operátrov a výrobcov telefónov


Univerzálna nabíjačka bude používať štandardné MicroUSB. Pričom napájací adaptér bude odnímateľný od kábla MicroUSB. Ktorý bude možné využiť na prepojenie zariadení s počítačom.Nabíjačky budú mať štandardizovaný 5V výstup s tým, že v prípade nečinnosti a po ukončení nabíjania bude mať elektronika nabíjačky spotrebu nižšiu ako 0,03 wattu.

Dôvodom univerzálnej nabíjačky je šetrenie životného prostredia. Nedodávanie nabíjačky s každým zariadením znamená menej elektronického odpadu, ktorý vzniká pri výmene zariadení. V súčasnosti totiž pri predstave že mobilný telefón vlastní v Európe 450 miliónov užívateľov, ide o tony odpadu starých nabíjačiek!!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára