Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

štvrtok 5. januára 2012

Ako šetriť na energiách


Tak ako každý pociťujete každoročný nárast cien za energie. Chcete s tým niečo spraviť? Najviac energii sa minie na vykurovanie. Preto by ste sa mali v prvom rade rozhodnúť nad zateplením domu a výmenou okien. Zatepľovanie je v súčasnosti jedným z najčastejších stavebných zásahov, ktoré sa realizujú s cieľom znížiť energetické nároky budovy. 

Zatepľovanie domov ušetrí nemalé financie na vykurovanie. Pri zatepľovaní nepozerajte len na cenu, ktorú Vám firma ponúkne, ale aj na referencie. Nie každá firma totiž vie správne zatepľovať, preto sa treba vyvarovať kváziodborníkov. Nechcete predsa zatepľovanie absolvovať znovu, kvôli tomu, že bolo neodborne spravené. Na výber máte veľa firiem, tak sa nevrhnite hneď na prvú na ktorú natrafíte. 

Veľa energie uniká aj cez okná, čiže keď ste sa rozhodli pre Zateplenie, vymeňte zároveň aj okná, najlepšie sú drevené eurookná. Sú vyrobené z prírodného materiálu a na rozdiel od plastových dýchajú, čiže sa Vám pri nich nestane, že po výmene okien Vám začnú plesnivieť steny. Eurookná si vyžadujú väčšiu starostlivosť ako plastové okná. Aspoň raz za 5 rokov by sa mali prebrúsiť a nalakovať. Opäť platí, vyberajte odborníkov. 

Pri takýchto investíciách platí zlaté pravidlo: „ Nie sme takí bohatí, aby sme si kupovali lacné veci.“


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára