Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

piatok 15. marca 2013

Starajte sa o záhradky!


Ak ste vášnivý záhradkár určite sa už neviete dočkať, kedy ku nám opäť zavíta jar. Zelená tráva, rozkvitnuté stromy, spev vtákov, všetko čo k tomu patrí. Lenže po tuhej zime je potrebné spraviť veľa vecí, pretože v záhrade sa nespraví nič samo. Okrem kosenia či prevzdušňovania trávnika, sa vždy nájde nejaké to postrekovanie stromčekov, štiepanie dreva či rýľovanie záhradky. Zem sa začína prebúdzať a tak je dôležité prichystať pôdu na zasiatie prvých plodín. Počas teplých dní je však veľmi dôležité zavlažovanie. Správny záhradkár si určite už dávno zabezpečil nejaké tie sudy na dažďovú vodu. Vďaka nim už nebudete musieť zbytočne míňať vodu z kohútika, pričom ušetríte nemalé peniaze. Dažďová voda pritom prospieva kvetom a zelenine vo Vašej záhradke viac než chlórovaná voda. 
U každého záhradkára sa určite nájdu hrable či motyka, ktoré sú na fungovanie záhrady veľmi potrebné. A čo také štiepačky na drevo? V prípade ak vlastníte doma kachle alebo krb, sú skvelým nástrojom na prípravu dreva a uskladnenie ho na blížiace sa chladné zimy.
Po ťažkej práci v záhradke si každý rád sadne do tieňa a relaxuje. Určite by Vám bolo lepšie pod krásnym dreveným altánkom. Záhradné altánky sú vhodným priestorom na oddych vo Vašej záhrade. Sú miestom rodinných osláv, návštev alebo môžu slúžiť ako prístrešok pre Vaše auto.
O záhradku je potrebné sa dobre starať a chrániť ju. Treba byť k nej ohľaduplný a trpezlivý vďaka čomu získate kvalitné plodiny a budete sa kochať jej krásou, ktorú Vám sama ponúkne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára