Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

nedeľa 21. apríla 2013

Podlahové vykurovanie


V modernom svete hospodárskych a finančných kríz, ktoré spôsobujú zvyšovanie cien je čím ďalej tým ťažšie žiť. Mnoho domácností sa snaží ušetriť čo najviac úspor a hľadá rôzne spôsoby, ako prežiť tieto ťažké časy. 
Mladé páry,  ktoré si zakladajú svoje rodiny a investujú do výstavby svojho nového príbytku, využívajú moderné spôsoby šetrenia peňazí, prostredníctvom ktorých dokážu žiť ekologicky a lacnejšie. 

Vysoko vyhľadávané plastové okná, solárne kolektory či zateplenie stavby sú skvelým riešením ako ušetriť na energiách a odstrániť nadmerný úbytok finančných prostriedkov. 
Jedným z týchto riešení je aj podlahové kúrenie. Mnoho ľudí si určite povie, že je to drahé plytvanie tepla, ktoré pôsobí len ako luxusné zohrievanie nôh. Opak je však pravdou. Podlahové kúrenie v prvom rade šetrí Vaše úspory, pretože kúrenie neprekuruje Vaše izby. 

Na rozdiel od klasických radiátorov zohreje podstatne väčšiu plochu na teplotu, ktorú si sami nastavíte. Teplo z podlahového kúrenia sa sústredí pri zemi, o málo chladnejšie je zase pod stropom. Radiátory fungujú úplne opačne. Zohriaty vzduch letí nahor a nohy ostávajú v chlade. Takéto vykurovanie je však vhodné hlavne pre domy s nízkymi tepelnými stratami. 

Pre podlahové kúrenie je dôležité hlavne množstvo a priemer položenej trubky. Čím je hustejšie, tým je podlaha rovnomernejšie vyhriata.

Takýto typ vykurovania je vhodný aj pre Vaše zdravie. Správne navrhnuté a zmontované kúrenie zabraňuje víreniu prachu a alergénov, pričom nevzniká nadmerné prúdenie vzduchu spôsobené nerovnomerným ohrievaním vzduchu. Zabraňuje vzniku vlhkosti a následnej tvorbe rôznych typov plesní  a roztočov spôsobujúcich alergiu. 

Ak teda hľadáte ďalší vhodný spôsob, ako ušetriť na energiách Vášho nového domčeka, využite jedinečnú možnosť realizácie podlahového vykurovania.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára