Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

sobota 27. apríla 2013

Šetrite teplou vodou!


Snom mnohých mladých rodín je mať vlastný domov. Usadiť sa v peknom novom dome a žiť pokojný a príjemný život. No nie každému sa to podarí. Ak ste medzi tými šťastnejšími, mali by ste si poriadne premyslieť, čo je pre život v novom dome, prípadne byte potrebné zabezpečiť, aby ste v dnešných drahých časoch vystáli. 

Zateplenie, nové plastové okná či podlahové kúrenie sú možnosti, ako efektívnejšie a lacnejšie môžete prežiť svoj život. Jednou z možností ako dosiahnuť šetrenie ťažko zarobených peňazí je šetriť teplou vodou. 

Zamyslite sa! Koľkí z Vás nechávajú pustenú vodu pri umývaní rúk. Koľko z Vás zbytočne plytvá týmto luxusom, bez ktorého by veľa ľudí nedokázalo existovať? Ak už sa nedokážete odnaučiť týchto zlozvykov, ponúkame Vám možnosť ako ušetriť na energiách, ktoré Vám doprajú teplú vodu. 

Tepelné čerpadlá na ohrev teplej úžitkovej vody, dokážu vďaka svojej vlastnosti vyťažiť viac úžitkovej energie ako samo na svoj pohon potrebujú. Funguje to ako chladnička no opačným spôsobom. Čerpadlo prijíma teplo z okolitého priestoru v miestnosti. Energiu z tohto tepla využije na ohrev studenej vody. Takéto teplo by ste prakticky nemohli ako inak využiť. Získané teplo predstavuje 2/3 energie potrebnej na vyhriate kotla na maximálnu teplotu 55 stupňov Celzia. Zvyšná  1/3 sa doplní z elektrickej siete. Tým pádom ušetríte nemalé peniaze za elektrickú energiu. 

Tým, že čerpadlo nasaje vzduch z okolia, kde je čerpadlo umiestnené, zníži teplotu prostredia. Preto je vhodné čerpadlo umiestniť do pivnice či inej miestnosti, kde nižšia teplota bude užitočná pre Vaše potreby. Voda sa ohrieva v 200 l nádrži umiestnenej v spodnej časti zariadenia. 

Je dôležité správne sa rozhodnúť. Platiť zbytočne vysoké poplatky za energie alebo ušetriť najviac ako sa len dá? Správny krok je vybrať si  všetky spôsoby šetrenia, ku ktorých tepelné čerpadlá určite patria.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára