Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

štvrtok 25. júla 2013

Je čas zatepliť

Ak bývate v starých komunistických panelákoch nazývaných aj ako „králikárne“, určite ste sa stali svedkami hromadného zateplovania. Áno, musíme povedať, že vyzerajú omnoho krajšie no celkový havarijný stav neodstráni rozširujúce sa problémy bytových domov.
Výstavba panelových domov za čias socializmu nie vždy spĺňala potrebné výrobné a montážne postupy, čo má dnes za následok ich nevyhovujúci stav. Problémy bývajú hlavne v oblasti obvodového plášťa, vystupujúcich konštrukcií alebo nevhodné projekčné riešenie. Taktiež časté poruchy výťahov, upchatie kanalizačných potrubí či nefunkčné osvetlenie spoločných priestorov.

Spôsoby zateplenia
Výhoda zateplovania panelových domov spočíva v znižovaní prevádzkových nákladov, vďaka ktorým ušetríte na vykurovacích energiách. V dnešnej dobe sa používa niekoľko spôsobov zateplovania. Ide hlavne o využitie rôznych materiálov. Polystyrén je tepelno a zvukovo izolačný materiál. Je cenovo dostupný a svojimi vlastnosťami najviac používaným izolantom. Zateplovanie extrudovaným polystyrénom je vhodné hlavne vďaka jeho nenasiakavosti, vysokej pevnosti v tlaku a odolnosti voči plesniam, hmyzu a hlodavcom. Ďalšie sú expandovaný polystyrén a minerálna vlna, ktorá má veľmi dobré protipožiarne vlastnosti.

Nezabúdajte na stropy
Pri výstavbe rodinných domov sa polystyrén používa aj na zateplenie interiérov. Zateplenie stropov nad vykurovanými miestnosťami zabezpečí zníženie tepelných strát a následnú tepelnú pohodu. Informácie potrebné na zateplenie stropu nájdete TU.

V prípade, že sa chystáte obnoviť panelový či rodinný dom, doporučujeme zateplenie domov firmou PS STAVBY s. r. o.. Vyberte si kvalitnú firmu na profesionálnej úrovni s dlhoročnými skúsenosťami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára