Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

pondelok 22. júla 2013

Energetické úniky a rodinné domy


Neustále zvyšovanie cien palív, potravín, nákladov na bývanie už dlhšie negatíve ovplyvňuje život nielen bežných občanov našej krajiny. Predchádzanie takýmto zmenám s minimálnymi finančnými stratami je možné zabezpečením efektívnejšieho spôsobu bývania.
 
Typy rodinných domov
 
V dnešnej dobe už nie je problém vybrať si typ a spôsob výstavby rodinného domu na kľúč. Dvojpodlažné domy s menšou zastavanou plochou, so sedlovou či pultovou strechou, domy bez suterénu, s čiastočným alebo úplným podpivničením, alebo prízemné domy s plytkou sedlovou či valbovou strechou nazývané ako bungalovy od známej firmy Erlis s. r. o. Bratislava. Možností je veľa.

Podrobné informácie o projektoch rodinných domov z ponuky firmy Erlis s. r. o., s vypacovanou projektovou dokumentáciou, so zapracovanými kvalitnými materiálmi a najnovšími trendmi z oblasti architektúry nájdete v sekcii katalógové rodinné domy.
 
Minimalizovanie energetických strát
 

Možnosť ako dosiahnuť úspory energie a minimalizovať ich straty je veľa. Od zavedenia účinnejšieho kotla alebo montáž lepších okien, až po komplexnú výstavbu nízkoenergetického domu. Viete, že v priemernom rodinnom dome sa spotrebuje na vykurovanie až 80% z celkovej energie? Energetické úniky spôsobujú obvodové steny, okná, dvere, podlaha či strecha. Na únik tepelných strát má značný vplyv aj tvar domu. Vhodnejší je tvar, kde veľký objem ohraničuje čo najmenší obal. Preto sú poschodové domy vhodnejšie než členité prízemné domy.

Výstavba vhodne orientovaného rodinného domu dokáže využiť tepelné zisky od Slnka, pobytu ľudí či prevádzky spotrebičov. Slnko môže prispieť 10 až 20% energie na vykurovanie bežného domu. Dôležitá je hlavne orientácia, pretože slnečné teplo je vhodnejšie hlavne v zime. Akumulačná schopnosť konštrukcií má veľký vplyv na využitie energie Slnka či prehrievanie počas leta. Ťažké masívne materiály majú stabilnú klímu a skracujú dĺžku nutnosti vykurovania počas chladných ročných období.
Viac informácií o možnostiach, ktoré ponúkajú nízkoenergetické domy nájdete na tejto linke.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára