Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

nedeľa 17. apríla 2011

Ako ušetriť pri zariaďovaní kuchyne?

Kuchyňa neodmysliteľne patrí ku každému bytu alebo domu. Kuchyňa je miesto, kde sa mnohí ľudia stretávajú pri stole alebo oddychujú pri príprave chutného jedla. Kuchyne však patria vybavením k tým najdrahším miestnostiam v domácnostiach a to hlavne preto, že do nich treba pomerne veľa nábytku, ale aj elektroniky. Ako sa dá teda pri zariaďovaní kuchyne ušetriť?


Kuchynský nábytok z poľských obchodov

Slováci dnes ešte stále využívajú možnosť nákupu nábytku v Poľsku. Za poľským nábytkom však už netreba cestovať za hranice, keďže už aj na Slovensku máme mnoho poľských nábytkárstiev. Poľský nábytok je vo všeobecnosti lacnejší, ale v prípade kuchynských liniek je rozdiel ešte badateľnejší. Keďže sa dá na kuchynskej linke takto ušetriť až niekoľko sto eur, využíva túto možnosť naozaj veľa ľudí. Treba si však uvedomiť, že poľský a teda aj každý lacný nábytok, nesie zo sebou isté riziká. Okrem toho, že je lacný je aj menej kvalitný a preto je pomerne časté, že sa dvierka skriniek obijú skôr, ako v prípade drahších liniek. To isté platí aj pri inom kuchynskom nábytku, akým je napríklad stôl a stoličky.

Kuchynský nábytok z hypermarketov

nábytok sa dnes dá nakúpiť aj v rôznych obchodných reťazcoch. Ceny kuchynských liniek sú aj v tomto prípade nízke, čomu zodpovedá aj ich kvalita. Kuchynské linky, ktoré človek bežne kúpi v nejakom hypermarkete, kde majú v podstate všetky druhy tovaru, bývajú vyrobené v rôznych kútoch sveta a ich životnosť je naozaj nižšia ako životnosť kuchynských liniek z malých nábytkárstiev. Možnosť lacného nábytku ponúkajú aj rôzne komerčné reťazce nábytkárstiev, ktoré sa nachádzajú v každom väčšom meste. Ak si teda kúpite kuchynskú linku napríklad v obchode akým je IKEA, zaplatíte menej.


Kuchynský nábytok z internetu

Ak chcete pri nákupe kuchynskej linky alebo stola a stoličiek ušetriť, môžete zvoliť aj internetový nákup. Mnoho nábytkárstiev má web stránky, na ktorých ponúkajú špeciálne zľavy a preto sa nákup na nich skutočne oplatí. V tomto prípade ide aj o kuchynský nábytok, ktorý je skutočne kvalitný a pritom lacnejší ako z kamenného nábytkárstva. Avšak s nákupom na internete prichádza aj isté riziko. Hlavným z nich je rozhodne fakt, že človek nemá možnosť si nábytok, ktorý si kúpi reálne pozrieť a preto sa môže v skutočnosti líšiť od toho, ktorý vidno na web stránke na obrázku. Problémom v tomto prípade nie je to, že by človek nemohol nábytok vrátiť, ale čas, ktorý stratí takýmto vybavovaním.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára