Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

utorok 21. júna 2011

Kvalitné žumpy

V súčasnosti sa čoraz väčší dôraz kladie na kvalitu životného prostredia a environmentálne inžinierstvo sa stáva prvoradým pri riešení problémov s odpadom. Klasické žumpy boli súčasťou každej domácnosti na dedine. Dnes ich nahradila verejná kanalizácia. 

Do popredia sa však opäť dostávajú žumpy a septiky, ktoré domácnostiam dokážu ušetriť nemalé finančné prostriedky. Žumpy využívajú najmä domácnosti na dedinách, kde ešte nie je vybudovaná verejná kanalizácia, ale aj domácnosti, ktoré sú presvedčené o tom, že táto investícia je oveľa nižšia ako pravidelné poplatky mestu za verejnú kanalizáciu. 


Žumpa slúži ako vodotesná nádrž, v ktorej sa kumuluje splašková voda z domácnosti a jej obsah sa pravidelne odváža fekálnym vozidlom na čističku odpadových vôd. Žumpy ponúkané spoločnosťou mirosep.sk sa umiestňujú pod povrch, majú valcový tvar a nie je potrebné ich zabetonovávať. Každá žumpa má poklop pomocou ktorého si majiteľ jednoducho kedykoľvek zistí aktuálny stav odpadu v žumpe. Tento otvor slúži aj na odčerpávanie obsahu nádrže fekálnym vozidlom. Obsah žúmp je rôzny a volí sa podľa počtu ľudí, ktorí objekt obývajú. 

Žumpa nie je čistiace zariadenie, ale slúži len na zhromažďovanie fekálií a odpadových vôd. Pri žumpe nepotrebujete stavebné povolenie, naopak, ak sa rozhodnete pre septik, či čističku bez stavebného povolenia sa nezaobídete. Ak si objednáte žumpu v mirospe.sk automaticky získate nielen záručný list, ale aj protokol o skúške tesnosti a prehlásenie výrobcu o zhode. Každý záujemca si sám vyberá materiál z ktorého bude žumpa zhotovená. V ponuke majú plastové žumpy, sklolaminátové žumpy , plastové septiky, sklolaminátové septiky, ale aj nádoby na dažďovú vodu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára