Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

utorok 21. júna 2011

Vaňa či sprchový kút?

Chystáte sa na rekonštrukciu kúpeľne, alebo si práve zariaďujete svoj nový dom či byt a hľadáte vhodnú inšpiráciu? V prvom rade by ste si dobre mali rozmyslieť, ako si svoju kúpeľňu predstavujete. Dôležité je vopred si stanoviť na aký účel bude kúpeľňa slúžiť a čo všetko v kúpeľni chceme mať. Najme v panelákoch je treba brať do úvahy fakt, že v kúpeľni býva zväčša umiestnená aj práčka, keďže priestor na vytvorenie práčovne väčšinou neexistuje. Taktiež je dôležité vedieť, či bude kúpeľňa a WC spojené alebo oddelené. Ďalším dôležitým krokom je zvoliť si správnu farbu obkladačiek, ktoré budú v kúpeľni použité. Nemenej dôležité je osvetlenie kúpeľne a rozmiestnenie svietidiel. Nezabúdajte nato, že v kúpeľni by ste mali mať dostatok svetla, teda okrem klasickej lampy mali byť v kúpeľni aj bodové svietidlá. Obľúbené sú svietidlá značky massive. Umývadlo by malo byť dostatočne hlboké, v prípade veľkej kúpeľne môžeme umiestniť dve umývadla vedľa seba pre lepší komfort rodinných príslušníkov. 


Za najdôležitejšie rozhodnutie považujem výber sprchového kúty či vane. Uvažujete nad tým, či sa radšej kúpete alebo len sprchujete. Berte však do úvahy aj fakt, že vaňu môžete použiť aj ako priestor na ručné pranie či na iný účel. 

V kúpeľni, ktorá má len niekoľko metrov štvorcových je ako lepšia alternatíva použitie rohovej vane, či sprchového kútu s väčšou vaničkou, ktorá môže slúžiť aj ako vaňa. Klasická vaňa má rozmer 160x70 cm, pohodlné veľké vane s výrivkami majú oveľa väčšie rozmery, naproti tomu vanička sprchového kútu má rozmer len 90x90 cm, čiže nám zaberie oveľa menej miesta. Dnes už totiž výrobcovia sprchových kútov berú do úvahu najmä praktickosť. Vo veľkom rodinnom dome si môžete bez problémov umiestniť aj obrovskú vaňu, sprchový kút a stále budete mať dostatok priestoru, v byte ste však obmedzený priestorom. 

A čo dodať na záver? Podstatné je, aby ste sa vo svojej kúpeľni cítili pohodlne, predsa bude súčasťou vašej domácnosti a bude slúžiť výlučne vám!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára