Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

streda 2. marca 2011

Ekologicko - ekonomický záchod

Stále častejšie skloňujeme slova ako „ekológia“ alebo „odkaz budúcim generáciám“. Triedime odpad, hľadáme obnoviteľné zdroje energie, snažíme sa podporovať ekologické výrobky, ktoré nezaťažujú životné prostredie. A z rovnakých pohnútok, podporených navyše ekonomickou stránkou veci, šetríme…

Snažíme sa recyklovať, hospodáriť lepšie so všetkými druhmi energií a šetriť tak nie len prírodu, ale i vlastnú peňaženku. A pretože tento globálny prístup by nemal víťazný význam bez aktívneho prístupu jednotlivca, je načase začať pekne každý sám od sebe. A napríklad práve vo vlastnom byte a v obvykle úplne najmenšom  priestore – na wc – inštaláciu úsporného wc.



Bežný objem vody potrebnej k jednému spláchnutiu toalety sa pohybuje okolo 6 – 7 litrov vody, podľa objemu nádržky a typu WC. Najnovšie typy WC montovaných na stenu však sú vybavené systémom, ktorý z toho objemu ušetrí až 40% pri každom jednom spláchnutí. WC je vybavené dvojitým splachovacím systémom (malé a veľké splachovanie), ktoré sme zvyknutí bežne vídať a tiež využívať. V tom ale hlavná prednosť nie je. K podstatnému zníženiu objemu vody prispelo technické riešenie batérií so vzduchovým prebublávaním a zároveň hydromechanicky optimalizovaný tvar misy s trojitým prívodom vody. Designovo vyladený prvok tak miesto obvyklých 6 litrov vody spotrebuje na jedno spláchnutie len tri a pol litra vody. A to už je prínos našej peňaženke a tiež životnému prostrediu nemalý.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára