Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

streda 2. marca 2011

Kúrime drevom

Vykurovanie v krbových peciach predstavuje dlhodobo najlacnejšiu cestu, ako svojej domácnosti zaistiť útulné teplo a súčasne ušetriť rodinný rozpočet od trvale rastúcich cien elektriny, plynu či uhlia. V krbových peciach sa totiž topí lacným a široko dostupný drevom. Jedná sa tiež o ekologické kúrenie, ktoré navyše nie je závislé na akékoľvek obecnej či privátnej teplovodnej sieti, na spoľahlivosti dodávok plynu alebo elektrickej energie.



Krbové pece 
Veľkou výhodou krbových pecí je plechová konštrukcia pecí, vďaka ktorých krbové pece hrejú ihneď po rozložení ohňa. Moderné krbové pece majú široký rozsah tepelného výkonu a môžete ich použiť k vykurovaniu alebo temperovaniu celých rodinných domov, chát, chalúp i trebárs zimných záhrad. 

Krbové pece s výmenníkom 
Veľmi obľúbené sú tiež krbové pece s teplovodným výmenníkom, ktoré umožňujú pripojenie pôvodných, alebo nových vykurovacích telies (radiátorov), alebo zásobníkového ohrievača vody. Vybrané krbové pece disponujú i terciárným spaľovaním, ktoré opäť zvyšuje účinnosť spaľovania. Vďaka tomuto systému pece šetria palivo i celkové náklady na vykurovanie. Podľa výkonu a typu môžu krbové pece s výmenníkom slúžiť ako pomocný či hlavný zdroj tepla pre vykurovanie alebo temperovanie celých rodinných domov, chát, chalúp alebo i zimných záhrad (trvalé i len sezónne). Celý systém je možné veľmi jednoducho nainštalovať.


Kachľové pece 
Využitie kachiel na peciach má vlastne dvojitý význam. Jednak estetický, veď kachľové pece sú už po stáročia vnímané ako mimoriadne krásny prvok v každom priestore, či už v zámockom salóniku, alebo v dedinskej chalupe. Druhý dôvod je rýdzo praktický a stáročiami rovnako preverený: glazované keramické kachle majú totiž mimoriadnu schopnosť akumulovať teplo, ktoré z nich ešte dlho po vyhasnutí ohniska sála a temperuje obytný priestor. Každé kachľové pece sú vďaka tradičnej ručnej výrobe kachliarov jedinečným originálom. 

Luxusné krbové pece 
Luxusné krbové pece sú výrobky, ktoré ponúkajú viac než len tepelný výkon. Ich prevedenie i dizajn býva na takej úrovni, že sa stávajú prirodzenou dominantou každého priestoru a utvárajú výrazným spôsobom atmosféru miestnosti v ktorej sú umiestnené. 

Krbové stavebnice a krbové vložky 
Krbové stavebnice umožňujú jednoduchou a vizuálne zaujímavú obostavbu bežnej krbové vložky. Krbové stavebnice sú pripravené zo súborov dielov, z ktorých je možné svojpomocne zostaviť vybraný krb. Krbová stavebnica je dodávaná so základnou povrchovou úpravou, ktorá sa dá upraviť pomocou farieb tak, aby hotový krb dokonale ladil s vaším interiérom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára