Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

utorok 8. marca 2011

Umývačka riadu? ... prečo nie?

Prečo nechýba v žiadnej domácnosti chladnička, mikrovlnka alebo rýchlovarná kanvica? Pretože sme si zvykli na tieto vymoženosti. Ale prečo veľa ľudí nemá umývačku riadu? Umývačka riadu sa stále chápe ako akýsi nadštandard, je to aj tým, že v spoločnosti ešte stále kolujú fámy a predsudky, že umývačka riadu je drahá, (stojí cca ako práčka) minie veľa vody a elektriny. Omyl! Vďaka umývačke môžete ušetriť: zbaví vás ručného umývania riadu, ušetrí veľa času, zníži záťaž životného prostredia i náklady na umývanie riadu , a to až o 40%!!!



Rekordnej spotreby vody sa nemusíte obávať. V porovnaní s ručným umývaním je omnoho úspornejšia. Bežné umývačky potrebujú na umytie 12 jedálenských súprav asi 13 litrov vody, ale pri ručnom umývaní pod tečúcou vodou by to bolo až 60 litrov. Taniere a poháre sa naviac nie len umyjú, ale aj vysušia a dokonale vyleštia. A ešte jeden veľký bonus - zbaví riad aj rôznych mikróbov a baktérií.

Spotreba energie sa u jednotlivých modelov líši. Priemerná spotreba sa pohybuje od 1 do 2,5 kWh a štvorčlenná domácnosť teda môže počítať s ročnou spotrebou od 400 do 650 kWh. Samozrejme najlepšie si vyberiete, keď budete hľadať štítok na umývačke AAA (energetická spotreba, účinnosť umývania a účinnosť sušenia). Samozrejme čím vyššie hodnotenie, tým vyššia cena, ale tá sa zase vráti v peniazoch späť pri používaní.

Tak pevne verím, že som Vás namotivoval ku kúpe umývačke riadu a životné prostredie a aj Vaša peňaženka si aspoň trochu vydýchne... 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára