Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

sobota 5. marca 2011

Posuvné brány - komfort na ktorý sa ľahko zvyká

Posuvné brány patria medzi modernú možnosť umožnenia vjazdu vozidiel do objektu a navyše je to komfortné. Predsa, ruku na srdce, nikdy ste sa nerozčuľovali nad tým, keď ste sa vracali autom domov, pršalo a Vy ste museli ísť otvárať bránu? Posuvné brány sú vyrobené z tvrdej oceli, z drvivej vačšiny opracovanej za studena, priemyselne tvarovanej. Vzhľad posuvnej brány sa docieli precíznym tvarovaním. Posuvné brány sú niekoľkonásobne cenovo nižšie ako kované brány. 



Existujú dve možnosti realizácie posuvnej brány. A to samonosné posuvné brány, alebo pojazdové posuvné brány.
Samonosné posuvné brány sa pohybujú priestorom nad povrchom, teda je možné posuvné brány postaviť v akejkoľvek výške nad zemou a tým pádom inštalovať aj v teréne, ktorý je nepravidelný, dokonca aj svažitý.
Naopak, u pojazdových posuvných brán je do zeme zabetónovaná koľajnička, po ktorej jazdí pojazdová posuvná brána na koliečkách, logicky je možnosť použitia iba u vodorovného povrchu.
Do koľajničky sa ľahko dostanú prekážky a nečistoty (voda, hlina, prach, štrk, blato, listy, sneh), čo môže spôsobiť nefunkčnost celej brány, hlavne v zimnom období, poprípade je vyžadovaná ďaľšia údržba.
Pojazdová brána kladie väčší odpor pri posúvání, takže napr. pri výpadku prúdu je obtiažne s bránou manipulovať. Samonosná posuvná brána je vďaka vozíkom so silonovou hlavou tichšia a je nou znižovaný odpor.


U posuvných brán môže byť otváranie ručné, či automatické (elektromechanický pohon). Otvoriť (aj zatvoriť) posuvnú bránu je teda možné pomocou tlačidla zabudovaného v bráne samotnej, diaľkového ovládania,fotobunky a samozrejme je možné posuvnú bránu otvoriť ručne. Klasickým otváraním posuvných brány je posun do strany pozdĺž plotu, vďaka čomu posuvné brány efektívne šetria priestor. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára