Internetová parfuméria Vonaj.eu/
Parfumeria Vonaj.eu

štvrtok 24. marca 2011

Indukčné varné dosky

Indukčné varné dosky patria medzi jednu z najväčších technologických inovácií posledných rokov. Indukčné varenie funguje na spôsobe elektromagnetickej indukcie, ktorá rozkmitáva molekuly kovu obsiahnuté v nádobe na varenie, takže je ohrievaná len nádoba a jej obsah. Samotná doska je studená a vstrebáva len zvyškové teplo. Doska teda teplo nevydáva, teda keď juj zapnete nehrozí žiadne popálenie, indukčné varenie sa nazýva aj studené. Práve vďaka vlastnosti indukčnéj dosky, ktorá ohrieva len dno kovových nádob, nedochádza k tepelným stratám a varenie sa tak stáva veľmi rýchle a úsporné. Napríklad liter vody pomocou indukcie uvaríte zhruba rovnako rýchlo ako v varnej kanvici. Teda polievku uvaríte omnoho rýchlejšie ako na sklo-keramické či iné doske.Nespornou výhodou indukčného varenia je vysoká účinnosť, bezpečnosť a rýchlosť.



Bezpečie a dokonalá regulácia tepla

Na normálnej varnej doske sa vám môže ľahko stať, že sa popálite. Medzi veľké prednosti indukčného varenia patrí práve to, že indukcia využíva iba rozkmitávanie molekúl nádoby a preto je bezpečná. Vďaka tomu, že sa teplo vytvára v samotnej nádobe a nie na platničke nehrozí ani riziko popálenia po zložení nádoby z platničky. Platnička totiž vstrebe iba zvyškové teplo a navyše veľmi rýchlo chladne, pretože varenie okamžite prestáva fungovať. Inými slovami bez priloženej nádoby s feromagnetickým dnom nedochádza k žiadnemu ohrevu. Ak položíte na indukčnú dosku napríklad plastovú nádobu nič sa s ňou nestane ani po dlhom pôsobení. Varenie sa teda pre vás stane rýchlym a bezpečným.


Indukčný varič je je veľmi dobre regulovateľný, nemusíte sa teda báť, že vám pretečie nepríklad polievka. Hrniec totiž reaguje oveľa rýchlejšie ako na normálnom variči a skoro okamžite po znížení intenzity varenia dôjde k ochladeniu hrnca. Ak by Vám polievka predsa len pretiekla, nie je nič jednoduchšie než utrieť povrch variča kuchynskou papierovou utierkou, pretože sa naň nič nepripečie. Údržba dosky sa tak stáva viac ako ľahká!

Prikladám aj stránku, na ktorej si môžete porovnať varné dosky.... (samozrejme nezabudnite si zašktnúť indukčné) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára